Лазерна епилация срещу прекомерно изпотяване

Петък 27.12.2019 Източник: Пластична хирургия Симетрия
Лазерна епилация срещу прекомерно изпотяване

Прекомерното изпотяване е неприятен и смущаващ проблем. Някои хора се потят обилно само при стресови ситуации, докато други страдат от непрекъснато изпотяване на подмишниците, ръцете и краката без определена причина. Хиперхидрозата (прекомерното изпотяване) често създава редица неудобства като петна по дрехите или неприятен мирис, който може да усложни социалните контакти.

Ботоксът, известен като най-ефективното средство в борбата срещу бръчките, доскоро беше единственото спасение за това неприятно състояние, но в последните години процедурите лазерна епилация успешно измества инжектирането на токсина.

Принципът на работа на александритния лазер при обезкосмяване, е безопасно и избирателно насочване на лъча с определена честота към пигмента, съдържащ се в космения фоликул, генерирайки енергия под формата на топлина в корена на косъма, за да го унищожи без да повреди кожата. При изпотяване, космите около потните жлези абсорбират потта и я запазват за по-дълго време. Бръсненето на подмишниците премахва само космите над горния слой на кожата, но тези, които остават в подкожието, продължават да абсорбират потта и миризмата. Едва когато всички космени фоликули бъдат унищожени след няколко процедури за лазерна епилация, потта не може да се абсорбира в косъма, което води до намаляване не само на миризмата, но и на изпотяването.