Защо използваме Google Search в нашия сайт InfoJoker.bg

Четвъртък 15.03.2007 Източник: ИнфоЖокер
Защо използваме Google Search в нашия сайт InfoJoker.bg

Гугъл търсене или Гугъл Сърч (Google Search) е най-използваната в България търсачка, когато се търси информация в интернет. Притежание е на Гугъл, а основатели са Сергей Брин и Лари Пейдж. Създадена е през 1996 г., но стана толкова популярна вече в настоящия 21 век, защото с развитието и разпространението на все по-модерните технологии тя се превърна в основен помощник при търсене на информация в необятната интернет мрежа.

Освен търсене по ключови думи, Гугъл предоставя търсене по много и различни характеристики, като например: синоними, метеорологични прогнози, часови зони, борсови котировки, карти, данни от земетресения, кино прожекции, летища, списъци, спортни резултати и т.н. Има специални функции за боравене с числа: цени, температури, пари, преход в различни мерни единици, изчисления, търсене на притурки и теми, патенти, телефонни кодове, плюс недоразвит езиковия превод между над 100 езика.

Затова, още при стартирането на информационния портал ИнфоЖокер в началото на 2007 г., за да можем да предоставим още по-широк спектър от информация на своите потребитеи, ние внедрихме и персонализирахме търсачката на Гугъл. Знаем, че това се харесва и на нашите клиенти, защото са откриваеми по още един добър начин в мрежата.